Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenlerinin mecburi olarak kullanılması zararlı durumların oluşturacağı risklerin azaltılmasında önemli bir yarar sağlamlamaktadır.

ve kontrolleri dokumalmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son had uyanıklık edilmektedir. Medyaya yansıtaraf ve yangın bapsı nedenli dirilik kayıplarının olması bu mevzuya ne önem verilmesi icap ettiğinin en önemli soyıtıdır.

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine ket olan ivedi mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı eksiksiz kalabalık olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini katkısızlar.

Zihnî özürlü, tutuk veya ıslah edilenlerin çitndığı, salahiyettar çalışanı baki uhde başlangıcında olan ve yangın yahut vesair evgin durumlarda kullanıcıları nakledecek ehliyetli imkânları kâin yerlerde kilit kullanılmasına ruhsat verilir.

Bu nedenle daha etkili bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında koruma görevlisi esenlamaz ve bu nedenle henüz sakıt bir fiyata sahiptir.

Yangın Merdiveni Kapısı Düzında mahir ve sertifikalı asılçılarımızın katkıları ile her projeye müsait yangın merdiveni üretimi strüktürlabilmektedir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen bağırsakeriye kolayca girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak belli yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın baplarını yalınlık zapt etmek için kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre yaman  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın değişkin varyasyonları vardır. Buna kabil yangın kapısı şekilde bapları kilitli ulaşmak muhtevain kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Yangın yerinde 120 dakikaya denli dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden imal edilmektedir. Yangın merdivenlerinin kötü ve yangını öteki alanlardan en az 90 zaman ayrı tutacak Yangın Merdiveni Kapısı şekilde tasarlanması zorunludur.  Bir binada lazım olan yangın merdiveni sayısı kritik bir faktördür.

We offer solutions to your fire door requests in the color and size you want by sending us the RAL color codes you want. Alpgrup, which provides fire door delivery and installation services to every point of Turkey, is also with you after sales.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Yeksan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir kuruluşsı vardır.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page